SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

czy jeść zupy

  • Jak walczyć z hormonem głodu?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Każdy z nas wie, czym jest głód, odczuwamy go na co dzień, część osób odczuwa go bardziej, a część mniej. Nie każdy jednak wie, że uczucie głodu nie zawsze jest związane z ilością czy kalorycznością spożytego pożywienia, a z hormonem, który za nie odpowiada. Atrakcyjność niskokalorycznego jedzenia nie zmieniała się znacząco pomiędzy wizytami. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7688 Data: 2017-06-30 09:20:51
  • Jarmuż - co w sobie kryje?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] smakiem. Jak jeść jarmuż? Jarmuż to warzywo niskokaloryczne, idealnie wpasuje się w dietę redukcyjną, ale nie tylko. Jest nie tylko smaczny, ale również niezwykle odżywczy. W Polsce mamy problem z przyrządzeniem potraw z jego użyciem. Oczywiście danie z jarmużem powinno być na tyle proste, by można było zachować wszystkie wartości odżywcze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3802 Data: 2017-08-03 10:04:20
  • [...] się prywatnie? Prywatnie i na co dzień pracuje w biurze consultingowym i jestem Asystentką Zarządu. Chociaż w dzieciństwie marzyłam żeby zostać weterynarzem, to jednak Ukończyłam studium ekonomiczne we Włoszech ponieważ tam mieszkałam bardzo długi okres czasu ( prawie 10 lat). W godzinach popołudniowych pracuję jako trenerka na siłowni w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10414 Data: 2017-05-13 01:25:45
  • Dlaczego warto jadać kiełki?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Nasiona są suche i zamknięte, aby mogły wykiełkować, potrzebują do tego odpowiednich warunków. Najważniejsze z nich to odpowiednie oświetlenie, temperatura oraz wilgoć. Te czynniki zapewnią odpowiedni rozwój i wzrost kiełków. Nie wystawiamy kiełków bezpośrednio na słońce, gdyż negatywnie to wpływa na zawartość niektórych witamin. Około 18-21 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3443 Data: 2017-08-05 15:18:24
  • [...] 263 kcal w 100 g nie jest jeszcze aż tak groźny, jak np. grzanki z McDonald’s (wg moich wyliczeń 396 kcal w 100 g, producent deklaruje 410 kcal w 100 g produktu) czy sos winegret (472 kcal w 100 g).  IV kategoria  Produkty zawierające 150-200 kcal w porcji 100 g – chude mięso, jaja, sery twarogowe (chude). V kategoria  Produkty [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2195 Data: 2020-06-23 16:40:36
  • [...] zawierają lub zawierają, ale w nieodpowiednich ilościach lub/i proporcjach aminokwasy egzogenne. W celu uzupełnienia tych aminokwasów i zwiększenia wartości białka należy łączyć produkty zbożowe, gdyż są one ubogie w lizynę i tryptofan, np.: z roślinami strączkowymi, które zawierają dużo lizyny i z warzywami, które bogate są w lizynę i tryptofan [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5895 Data: 2017-07-25 09:17:16
  • Jak jeść więcej warzyw? Poznaj 10 sposobów

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] to podstawowe zalecenie, jeśli chcemy się lepiej odżywiać i zapewnić sobie więcej witamin i minerałów. Nie da się ukryć, że są one źródłem wielu wspaniałych składników odżywczych, a przy okazji mają stosunkowo niewiele kalorii.  Podsumowanie Chcąc zwiększyć spożycie warzyw, nie musisz jeść samych sałatek — no, chyba że lubisz i chcesz. Jeśli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 490 Data: 2023-08-09 10:10:17
  • [...] naszej diety. Pochodzi wyłącznie z roślin i należy do węglowodanów złożonych, które nie są trawione przez organizm ludzki. Z błonnika nie uzyskujemy żadnych składników odżywczych ani energii. Nie zawiera kalorii, ponieważ nie jest trawiony i tylko przechodzi przez nasz układ pokarmowy.  Podsumowanie Zwiększenie ilości błonnika w diecie wcale [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 696 Data: 2023-03-31 12:07:31
  • Budowanie masy mięśniowej to naprawdę ciężki i złożony proces. Sporo amatorów sportów siłowych uważa, że masę mięśniową buduje się w mgnieniu oka i wystarczy do tego tylko nadwyżka kaloryczna. Co oczywiście nie jest prawdą. Suplementy i odżywki, czyli przyspiesz swoje efekty Podczas budowania masy mięśniowej, jak najbardziej można wspomóc się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7479 Data: 2018-03-02 11:01:03
  • Przetworzona żywność – 9 najgorszych faktów

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] o niej wszystko, co powinieneś wiedzieć? Poniżej znajdziesz najgorsze fakty związane z przetworzoną żywnością. Podsumowanie Pułapki, jakie kryje żywność przetworzona, są oczywiście liczne. Nie wszystkie produkty przetworzone to zło samo w sobie. Kawa, którą pijesz, została zmielona, a bez procesu przetwarzania nie powstałaby odżywka białkowa, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8844 Data: 2018-05-27 10:38:58
  • Smaki jesieni — co warto jeść o tej porze roku?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] pieczenie pachnących ciast i wiele innych. Jest to także pora roku, która daje możliwość delektowania się darami natury — produktami pysznymi i jednocześnie bardzo odżywczymi.  Podsumowanie Wkraczając w sezon jesienny, korzystajmy z darów natury. Włączenie tych bogatych w składniki odżywcze, jesiennych pokarmów do naszych codziennych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 460 Data: 2023-11-01 21:06:58
  • Często słyszymy, jak ważne jest zdrowe podejście do odżywiania. Nie każdy jednak wie, co to w ogóle znaczy, a niektórym wydaje się, że to jedzenie wyłącznie brokułów, jarmużu, kiełków i innych jałowych produktów (co oczywiście nie oznacza, że wymienione warzywa są niesmaczne — raczej to wynika z powszechnego przekonania tych, którzy za nimi nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 516 Data: 2024-04-17 09:44:12
  • Czy szpinak jest zdrowy? Czy każdy może jeść szpinak?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Gdy do każdego koktajlu, sałatki, zupy czy pesto, wrzucasz kilka garści szpinaku, masz przeczucie, że robisz coś bardzo dobrego dla swojego organizmu. W końcu szpinak to zielone warzywo liściaste, które ma wiele właściwości odżywczych i powinno znaleźć się w naszej diecie. Podsumowanie Jest wiele dobrych powodów, by jeść zielone warzywa liściaste [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6431 Data: 2019-10-24 12:14:48
  • Nietolerancja laktozy - mleko a odżywki białkowe

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] rodzaje produktów. Czym innym jest mleko, jogurt, sery, a np. sproszkowane białko serwatkowe. Podsumowanie Mleko budzi wiele kontrowersji i należy samodzielnie rozważyć, czy jest niezbędnym składnikiem diety. Odżywki białkowe ewoluowały i są produktem godnym polecenia, ponieważ zawierają znikome ilości laktozy, lub w wersjach Lactose Free nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 630 Data: 2023-10-22 10:10:40
  • [...] Stany Zjednoczone uchodzą za najbardziej "otyły" kraj. Mieszka w nim aż 34% osób, które mogą być narażone na problemy zdrowotne z powodu nadmiaru kilogramów. Chiny Chińczycy stanowią kolejny szczupły naród, chociaż od niedawna obserwuje się, że wzrasta ich zainteresowania żywnością typu fast food. W przyszłości może się to okazać dość [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9346 Data: 2019-12-04 17:37:43
  • Dosyć często mówi się o naturalnych afrodyzjakach zwiększających libido. Czy zdajesz sobie sprawę, że są również produkty, których należy unikać, gdyż mogą zmniejszać popęd seksualny? Styl życia i żywność, którą spożywamy, może mieć wpływ między innymi na poziom testosteronu, który jest kluczowy dla Twojego popędu seksualnego.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16331 Data: 2020-03-06 13:09:25
  • Migrena a dieta - co jeść a czego unikać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Migrena pojawia się niespodziewanie, często wtedy, gdy po okresie długiego stresu mamy okazję się zrelaksować, czyli w czasie weekendu, w czasie świąt, w czasie wakacji. Potrafi zepsuć nawet najpiękniejsze momenty. Wraz z pulsującym bólem głowy pojawiają się nudności, światłowstręt, nadwrażliwość na zapachy i dźwięki. Pistacje, granat, ser [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4239 Data: 2018-02-05 10:24:52
  • Rożne choroby, różne diety - co jeść podczas choroby?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] że ostatnią rzeczą, jakiej pragniesz, jest spożycie posiłku, zwłaszcza odżywczego i zdrowego.   Katar Gdy dopadnie Cię przeziębienie, jednym z najgorszych i najbardziej uporczywych objawów jest zazwyczaj katar. Spróbuj wypić herbatę z dużą ilością imbiru, który ma właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, mogące pomóc w walce z infekcją. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 442 Data: 2023-01-20 10:32:28
  • Jakie owoce i warzywa jeść zimą?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Często słyszy się, że należy jeść sezonowe owoce i warzywa. Co to znaczy? Są to produkty dostępne i zgodne z daną porą roku. Sezonowe owoce i warzywa są świeże, stosunkowo tanie i smaczne. Późniejszą wiosną korzystamy z nowalijek, truskawek, szparagów, latem natura obdarza nas pysznymi malinami, pomidorami, cukinią i zieloną sałatą. Jesień z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 555 Data: 2023-01-31 18:53:04
  • czy warto jesc zupy ?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    jak w twmcie czekam na wasze opinie

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2698 Data: 2005-03-23 18:47:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)